Aurora Look tuo markkinoille luksusluokan parvekeratkaisun

 

Aurora Balconies on ratkaisu, joka muuttaa käsitykset parvekkeista. Teräsrunkoisella ja tehdasvalmisteisella parvekeratkaisulla sekä Aurora Lookin palvelukokonaisuudella päästään huomattaviin säästöihin, jotka mitataan sekä rahassa että ajassa.

Uusi Aurora Balconies -parvekeratkaisu tuo luksusta kerrostaloasumiseen. Se painaa vain kolmanneksen perinteisen betoniparvekkeen painosta. Teräsrunkoinen moduuliparveke on suunniteltu nimensä mukaisesti Pohjolan vaativiin olosuhteisiin.

 

 

Saneerauskohteen asukkaat ja isännöitsijät kiittävät

Parvekkeiden uusiminen voi olla taloyhtiölle kaikin puolin vaativa hanke, jossa mitataan asukkaiden sietokykyä. Uusien betonisten parvekkeiden asentaminen saattaa viedä paljon aikaa, koska raskaat elementit täytyy saada tukevasti kiinnitettyä rakennukseen. Materiaalina betoni ei suosi pieniä yksityiskohtia, joten viimeistelytaso voi usein jättää toivomisen varaa. Erilaisten valaistus- tai vedenpoistojärjestelmien integrointi betoniseen parvekkeeseen ei ole helppoa.

Teräsrunkoinen Aurora Balconies -parveke painaa vain kolmanneksen siitä, mitä vastaava betoniparveke. Teräs on luja ja kestävä materiaali, jota on käytetty vuosikymmeniä muun muassa autojen, laivojen ja siltojen runkomateriaalina. Ruostumaton teräs myös pitää pintansa. Lisäksi se antaa ihanteelliset mahdollisuudet toisen kestävän materiaalin käyttöön: lasin.

Lasi on käytännössä lähestulkoon ikuinen materiaali käytettäväksi talojen julkisivuissa. Teräksen ohella myös se kestää hyvin sääolosuhteita. Mutta ennen kaikkea lasi tietysti mahdollistaa parvekkeelle olijoille esteettömät näköalat. Itse asiassa Aurora-nimi tuleekin Pohjolan taivaalla näkyvistä revontulista.

 

Koko parvekkeen levyinen lasitus laskee ja nousee sähköisesti.

 

Helppo ja nopea asentaa

Aurora Balconies -parveke valmistetaan Jukovan tehtaassa Liedossa. Sieltä se kuljetetaan valmiiksi koottuna kohteeseen asennettavaksi. Tämä tuo monia etuja verrattuna perinteisiin menetelmiin. Tehdasvalmisteinen parveke valmistetaan tasalaatuisissa olosuhteissa nopeasti, tarkasti ja tehokkaasti. Viimeistelytaso tehtaassa valmistetussa parvekkeessa on aivan eri tasolla kuin perinteisin menetelmin paikan päällä rakennetuissa parvekkeissa.

Työn tilaajalle nopea asennus merkitsee selvää rahan säästöä ja taloyhtiön asukkaille sen lisäksi myös vähemmän arkea häiritseviä työvaiheita paikan päällä.   

 

Parvekkeissa on integroitu sadevedenpoistojärjestelmä.

 

Kevyt ja kestävä

Aurora Balconies -parvekkeen teräsrunko tekee siitä kevyen mutta vahvan. Lisäksi se kestää mainiosti suomalaisia sääolosuhteita. Ruostumattoman teräksen ulkonäkö ei muutu ajan kuluessa ja se kestää kovaakin käyttöä hyvin.

Aurora Balconies -parvekkeessa on muitakin ominaisuuksia, jotka sopivat hyvin nimenomaan Pohjolan olosuhteisiin. Parvekkeeseen on integroituna valaistusjärjestelmä, joten turvallinen oleskelu hyvin valaistulla parvekkeella on mahdollista iltojen pimetessäkin. Samoin vedenpoistojärjestelmä on valmiina integroituna parvekkeen lattiaosaan.

 

Aurora-parvekkeet valmistetaan tehtaassa, mikä näkyy mm. energiatehokkuudessa sekä viimeistelyssä.

 

Luksusta arkeen ja juhlaan

Aurora Balconies on parvekeratkaisujen edelläkävijä myös käytettävyyden osalta. Sen suuret lasipinnat antavat mahdollisuuden nauttia parveketilasta ilmojen kylmetessä, sateella ja tuulessa. Koko parvekkeen levyinen, sähköisesti avattava lasitus nousee ja laskee vaakatasossa. Ratkaisu luo yhtenäisyyttä ja hienostuneisuutta parvekkeen ulkoasuun. Muutenkin suunnittelussa on pyritty skandinaaviseen muotokieleen, joka kestää hyvin aikaa ja nostaa kiinteistön arvoa.

 

Alalasi kääntyy sisään mahdollistaen lasipintojen pesun.

 

Arkkitehtien ihanneparveke

Uusien kohteiden parvekeratkaisuksi Aurora Balconies on omassa luokassaan. Sen hienostunut, näyttävä ulkomuoto ja helppo asennettavuus antavat paljon mahdollisuuksia julkisivujen suunnitteluun, puhumattakaan luksusluokan käyttäjäkokemuksen tarjoamisesta asukkaille. Lisäksi modulaarisuus tuo mukanaan monia vaihtoehtoja erilaisille varustetasoille rakentajan ja asukkaiden toiveiden toteuttamisessa. Esimerkkeinä mainittakoon lasipintoihin integroitava aurinkopaneeli tai bakteereja hylkivät pinnoitevaihtoehdot.

 

Ikkunat saadaan avattua kaikilta kolmelta sivulta.

 

Testattu seitsemällä merellä

Aurora Lookin emoyhtiö Jukova on valmistanut maailman ensimmäiset tehdasvalmisteiset parvekkeet valtameriristeilijöihin. Se on valmistanut parvekkeita ympäri maailmaa jo yli 30 000. Nyt Jukovan vuosikymmenten kokemus luksusluokan parvekkeiden suunnittelusta ja valmistuksesta tuodaan rakennusteollisuuden käyttöön Aurora Lookin toimesta. Aurora Balconies -parvekkeet edustavat suomalaista insinööritaitoa parhaimmillaan.

 

Aurora Balconies -parvekkeen suunnittelupäällikkö Vesa Niittonen.

 

Lisätietoja:

Kaupalliset asiat:

Timo Nurminen

Puhelin 010 474 4551

Sähköposti: timo.nurminen@auroralook.com

 

Tekniset asiat:

Vesa Niittonen

Puhelin 010 474 4390

Sähköposti: vesa.niittonen@jukova.com